Web stranice

Informatika

Možemo za Vas izraditi novu web stranicu, ili adaptirati postojeću. Prema potrebama, željama i mogućnostima.

Za web stranice preferiramo raditi na CMS sustavima koji su open-source, sa dobrom zajednicom i aktivnim programerima i dizajnerima koji neumorno svaki dan te sustave održavaju na dobrobit svih korisnika. Ovdje možemo spomenuti WordPress, Joomla i Drupal sustave za upravljanje sadržajem.

Cijena web stranice

Eh, da – pitanje svih pitanja. Zašto nešto što je besplatno mi (i mnogi drugi) naplaćujemo. Jednostavno, za postavljanje same web stranice (instalacija, osnovni dizajn i osnovni elementi – mi to zovemo kosturom) potrebno je odraditi određeni broj sati, kako bi krajnji korisnik mogao početi koristiti tu web stranicu u punom smislu riječi. Uz najbolji mogući plan, više često nego rijetko dolazi do situacija koje je gotovo nemoguće predvidjeti, a koje zahtijevanju dodatne aktivnosti, koje nerijetko uključuju direktnu modifikaciju koda stranice, intervencije na elementima dizajna i sl., kako bi web stranica izgledala i radila kako treba.

Ako ostavimo sa strane SEO, koji je priča za sebe, web stranica se može vrlo lako prezentirati – kako se do nje dolazi, i koliko je posla potrebno da bi ona bila gotova do te mjere da se može podijeliti sa širom javnošću. Zamislimo da krećemo sa praznog papira, radimo specifikaciju, ili barem grubi nacrt stranice. Kao klijent, što sve želite na stranici? “O nama”, “Povijest”, “Kontakt obrazac”, “Kartu kako do nas”, “Katalog proizvoda ili usluga”, “Online prodaju – košaricu”, “Forum” … ovo što smo naveli je već sasvim solidna kompleksnost. A što ako želite cijeli sadržaj imati preveden na neki od stranih jezika, najčešće engleski? Sve navedeno – puta 2 (ili 2x, kako Vam je draže). Ako višejezičnost niste previdjeli u samome početku, rijetko koji sustav Vam na jednostavan način omogućava ubacivanje još jednog jezika, bez potrebe za manjim korekcija na razini cijele web stranice kako bi ta višejezičnost proradila kako treba.

Tko će održavati web stranicu (ažuriranja sustava i modula)? Da, to se isto radi – a ako to ne radite, imate sigurnosni rizik da Vam netko na staroj verziji sustava može srušiti Vašu stranicu, ili doći do određenih podataka koji možda nisu javno dostupni, nego su dio sustava koji koriste samo zaposlenici u sklopu web stranice tvrtke. Tko će puniti stranicu sadržajima (treba pripremiti tekst, foto i video zapise, za svaku objavu)? Tko će reklamirati tu web stranicu na različitim platformama za oglašavanje? Tko će redovito provjeravati da li je web stranica pravilno indeksirana od strane različitih pretraživača? Tko će pratiti analitiku posjete web stranici, te na temelju toga raditi daljnje korekcije stranice kako bi se na nju dovuklo što je moguće više potencijalnih kupaca/klijenata? Još ste uvjereni da je to sve besplatno? Ako jeste – možemo Vam samo reći – sretno!

Ako smo Vas uvjerili da trebate pomoć – tu smo za Vas. Možemo Vam izradit jednostavnu web stranicu, a možemo izraditi i složenu web stranicu – a ako to direktno iz nekog razloga nismo u mogućnosti, imamo partnere koji će se rado uključiti u projekt. Postojeće web stranice možemo analizirati i predložiti koje bi bile potrebne korekcije kako bi se iz njih izvukao maksimum (uključujući i pravilan SEO – dio digitalnog marketinga), te navedena poboljšanja i implementirati na tim stranicama. Izbjegavamo biti administratori na web stranicama, to prepuštamo krajnjem korisniku – osim ako se ne dogovori  drugačije (a što opet nije besplatno).

Možemo napomenuti i da je moguće izraditi potpuno novo web rješenje (vlastiti kod, od nule), koji je potpuno fleksibilan u mogućnostima, što je sve moguće prikazati i na koji način – međutim, takva rješenja su obično neisplativa kupcima/klijentima, jer su preskupa, njihov razvoj predugo traje, obično se u toku izrade pojave problemi na koje kupci/klijenti nisu na vrijeme razmišljali pa je potrebno dobar dio toga rekonstruirati itd. Ako imate tako složene zahtjeve, slobodno nađite druge ozbiljnije tvrtke koje se također bave izradom web stranica i budite spremni na peteroznamenkaste iznose.

Posebne napomene

  • web stranice možemo smjestiti na Vaš postojeći web server, ako to njegove tehničke karakteristike dozvoljavaju – ovo se najviše odnosi na verziju PHP-a i baze podataka (MySQL, PostgreSQL), starije verzije web servera možda neće moći pokretati najnovije CMS stranice i njihove dodatke – da li ćete odabrati našu uslugu web hostinga ili ćete sami naći drugi web hosting, ostavljamo Vama na odabir
  • ASP.NET stranice ne izrađujemo, niti za njih nudimo uslugu web hostinga
  • web stranice koje mi izrađujemo možete dalje sami ažurirati, dati nekome drugome da ih i dalje dopunjuje, proširuje – mi nemamo vlasništvo nad njima, vlasništvo je Vaše

 

Kontaktirajte nas za ponudu

Povezane usluge


Internet domene

Za Vas možemo brzo organizirati i obaviti registraciju željenog naziva na mnogobrojnim internet registrarima.

 

Više o domenama

Web hosting

Trebate prostor za Vašu postojeću ili novu web stranicu? Nudimo različite hosting pakete po povoljnim cijenama.

 

Više o hostingu

Programiranje

Programiranje i implementacija manjih aplikacija u Vaše poslovanje kao podrška poslovanju u svakodnevnom radu.

 

Više o programiranju