leramis_imageBavimo se sa ...


Traženje dijelova

Auto-Moto

Ako Vam naša usluga savjetovanja za motorna vozila nema smisla, ova će Vam usluga imati još manje smisla. Pa, ipak ju nudimo.

Zašto? Jer tražimo dijelove koje trgovine auto-dijelovima ne nude, a uglavnom se radi o rabljenim dijelovima na koje nemate garanciju. Da li ćete ih kupiti, odluka je isključivo na Vama.

O usluzi

Idemo redom. Vozite rabljeni auto star 5 ili 10 godina i potreban Vam je neki od skupljih dijelova (oštećenje – a ne znate počinitelja ili ste Vi krivi a nemate kasko osiguranje, kvar – zbog dotrajalosti ili greške vlasnika/vozača i sve ostalo). Možete naručiti novi dio pri ovlaštenom servisu. Možete naručiti i zamjenski dio, rijetko kada pri ovlaštenom servisu, nego u ostalim servisima i specijaliziranim trgovinama auto dijelovima. A možete i pronaći taj dio – rabljeni, za puno manji iznos. Evo nekoliko primjera:

  • retrovizor (sklopivi, s električnim podešavanjem, grijanim staklom, žmigavcem, rasvjetom poda), bez poklopca i lakiranja, bez usluge ugradnje – NOV: 5000 kn, ZAMJENSKI: 3000 kn, RABLJENI: 1500 kn … na prva dva imate garanciju, ali ona ne uključuje oštećivanje (radi kojeg vrlo vjerojatno i trebate drugi retrovizor)
  • računalo xenon fara (koje regulira visinu i otklon snopa) – NOVO: 1800 kn, ZAMJENSKO: ne postoji, RABLJENO: 800 kn.
  • vozački zračni jastuk (volan) – NOV: 4000 kn, ZAMJENSKI: ne postoji, RABLJENI: 1500 kn.
  • navigacijski uređaj – NOV: 9000 kn, ZAMJENSKI: ne postoji (ne miješati sa nestandardnim uređajima), RABLJENI: 4000 kn.

Kao što možete vidjeti, razlika u cijeni je više nego očita. Novi dio je novi dio, naravno, to ne osporavamo, ali garancija na njih se rijetko kada može iskoristiti, osim ako je tvornička greška na nekom dijelu, veća je vjerojatnost da će doći do kvara van garantnog roka, ili da ćete sami (ili netko drugi) oštetiti taj dio, a to Vam garancija ionako ne pokriva. Izvor rabljenih dijelova je najčešće nekakva karambol, koji ošteti manji ili veći dio vozila, a konkretan dio je neoštećen. Npr. vozilo koje je sudjelovalo u frontalnom sudaru vrlo vjerojatno ima gotovo sve na svom stražnjem dijelu iskoristivo (vrata, sjedala, stakla, zadnja svjetla, dijelove mehanike i sl.). Mi na ovo gledamo kao na recikliranje – ponovno se iskorištava određeni dio iz ispravnog dijela vozila i daje mu se novi život u nekom drugom vozilu. Imajte na umu da je nekakav život vijek vozila 15-20 godina, ako nađete dio iz karamboliranog vozila koje je staro 5 godina, možete računati da će taj dio biti ispravan još idućih 5, 10 ili čak i više godina. No, nemate garancije na to. Ali, ukoliko taj rabljeni dio “ode”, ako uzmete još jedan isti takav, u većini ćete slučajeva i dalje proći jeftinije nego sa novim dijelom, odnosno, i dalje ste uštedjeli svoj novac.

Izvor rabljenih dijelova nije uvijek karambol – relativno često ljudi pojedine komponente mijenjaju za novije ili redizajnirane (volan, radio, navigacija, zvučnici, farovi, tepisi i sl.), a dotadašnji dijelovi im postaju višak koji potom prodaju na tržištu rabljenih dijelova. Rabljeni dijelovi mogu biti kao novi, mogu imati manja kozmetička oštećenja, a mogu i zahtijevati određene popravke. Neispravne dijelove ne tražimo. Vrlo je važno znati da dijelovi koje mi pronalazimo nisu ukradeni ili došli na tržište na neki nelegalan način. Prvo, to ne bismo radili radi sebe kao ozbiljne tvrtke, a drugo – ne bismo htjeli dozvoliti da naši klijenti kasnije imaju neugodnosti. Tvrtke sa kojima mi surađujemo na ovom području su dugogodišnji pouzdani auto servisi, auto otpadi i drugi posrednici, u Hrvatskoj i diljem svijeta.

Naravno, možemo mi pronaći i novi dio za Vas, koji nerijetko možemo ponuditi po povoljnijoj cijeni nego što Vi imate ponuđeno (ili sa bržim rokom isporuke). Ono što koristimo u traženju dijelova je broj šasije Vašeg vozila ili barem originalni kataloški broj dijela koji Vam treba. Mi tražimo, nađemo nekoliko mogućnosti, kontaktiramo Vas i ponudimo – na Vama je da li ćete pristati na ponuđeno ili ne. Ukoliko pristanete, mi rješavamo sve ostalo, dio dolazi na Vašu adresu, a plaćanje vršite prema nama i našoj ponudi. Dio ne kupujete na neviđeno, dobiti ćete slike konkretnog dijela na uvid. Svaki naručeni dio prvo dolazi do nas, kako bismo sami provjerili da li je to ono što Vama treba, odnosno da li je to ono što smo mi za Vas naručili – ukoliko nije (rijetko, ali dogodi se, ljudski faktor), rješavamo zamjenu i čekamo drugi dio.

Ponavljamo, na rabljeni dio nemate garanciju, na Vama je da pristanete na taj rizik. O eventualnoj zamjeni dijela ukoliko niste zadovoljni s njime možemo Vas upoznati prije kupovine, jer su to uvjeti koje nam postavljaju oni s kojima surađujemo. Ako oni ne žele određeni dio zaprimiti natrag od nas (taman da je kutija neraspakirana), mi ćemo Vam to unaprijed reći, a eventualni rizik takve kupovine je isključivo na Vama – ne možete kasnije reći da niste znali (ako to smatrate kao problem, uvijek postoje novije dijelovi koji koštaju nekoliko puta više – u toj cijeni je uključena mogućnost povrata – ali, ne uvijek – a s obzirom da većinu dijelova i ovlašteni servisi naručuju iz regionalnih distributivnih centara, rijetko kada će Vam priznati povrat, bez obzira što se može raditi o novom, zapakiranom dijelu kojeg vraćate).

Od dijelova, praktički nema što ne možemo pronaći … od najmanjeg šarafa do odbojnika ili kompletne šasije određenog vozila (pa čak i cijelog vozila koje se prodaje za dijelove). Na Vama je da znate što tražite, a na nama je da to pokušamo pronaći. S obzirom da je hrvatsko tržište relativno malo u odnosu na svjetske razmjere, služimo se i stranim tržištima kao izvorima dijelova, što nam povećava šanse da nađemo to što tražite i da cijena bude prihvatljiva. Dijelove (ukoliko oni dolaze izvan Hrvatske) rijetko kada treba čekati dulje od 10 radnih dana. Ukoliko određeni dio trebate brže, vrlo vjerojatno postoji mogućnost brže dostave (a što povećava cijenu usluge koju mi vršimo za Vas, što ćete znati unaprijed). Uslugu plaćate unaprijed prema ponudi. Nakon isporuke dijela, ne postoji mogućnost zamjene ili povrata Vašeg novca (osim ako to nismo unaprijed dogovorili, a što ne ovisi o nama, nego o našem izvoru dijelova – mi smo samo posrednik).

Za više pitanja oko ove usluge, slobodno nas kontaktirajte – možete bez ikakve obaveze poslati upit – što konkretno tražite – a mi Vam budemo ponudili po kojoj cijeni mi taj dio možemo nabaviti za Vas. Ako zaključite da možemo uštedjeti Vaš novac i da dobijete točno to što Vam treba, obratite nam se s povjerenjem. Ukoliko sumnjate, nemojte nam se obraćati, slobodno i dalje tražite sami.

Posebne napomene

  • mi nismo auto-servis (ni ovlašteni ni neovlašteni), ali Vas možemo uputiti na naše partnere koji određene zahvate mogu odraditi prema Vašim željama i našim uputama
  • mi koristimo različite javno dostupne baze podataka preko kojih možemo doći do konkretnih kataloških dijelova za Vaše vozilo (npr. ako je Vaše vozilo srednja razine opreme, mi Vam možemo pokazati što ima npr. exclusive, te što od toga možete ugraditi u svoje vozilo)

 

Kontaktirajte nas za ponudu

Povezane usluge


Savjetovanje za motorna vozila

Kako izvući najviše iz Vašeg vozila, iskoristiti sve stvari koje ima ili dodati stvari koje trenutno nema?

 

Više o savjetovanju

Snimanje akcije

Kada trebate snimiti nešto što se uobičajenom opremom ne može, možda Vam akcijska kamera može pomoći.

 

Više o snimanju

Savjetovanje pri kupovini

Trebate novu opremu u Vašem poslovanju? Obratite nam se s povjerenjem, tu smo da Vam pomognemo svojim savjetom.

 

Više o savjetovanju