Programiranje

Informatika

Programiranje – proces razvoja i implementacije različitih setova instrukcija koje omogućavaju računalu da izvrši određeni zadatak. Za većinu ljudi, to podrazumijeva da netko sjedne za računalo, nešto kuca na tipkovnici i čovjek dobije neki program na ekranu kojeg krajnji korisnik koristi za svoje potrebe. Jednostavno, zar ne?

Skoro. Ali, recimo da bi to mogla biti jedna vrlo jednostavna slika onoga što programiranje jest. Kao i većina drugih na tom području, mi također nešto kucamo na računalu, pa nešto od toga ispadne upotrebljivo. Danas je toliko toga isprogramirano na računalu (ali i na drugim uređajima, koji su zapravo računala u malom formatu) da većina ljudi programiranje uzima zdravo za gotovo. Kao da to dolazi samo po sebi (a iza nekog projekta stoji tim od stotina programera i dizajnera koji i nakon puštanja u prodaju neke aplikacije i dalje rade na njezinom razvoju i usavršavanju).

Što mi progamiramo?

Kontinuirano radimo na razvoju različitih rješenja za naše klijente, od jednostavnih aplikacija koje služe sa unos i pregled jednostavnih setova podataka, do aplikacija koje rade složenije analize i ulaze u područje poslovne inteligencije, koje nekome na temelju određenih parametara mogu dati nekakav odgovor u skladu sa nizom algoritama i varijabli. Nekakva naša specijalizacija bila bi u web tehnologijama, odnosno programiranju za web – što znači da većinu aplikacija želimo raditi temeljeno na poznati i raširenim web tehnologijama, koje zahtijevaju određeni server (web server ili lokalni server), te se u potpunosti mogu prilagoditi klijentu.

Recimo da želite jednostavnu evidenciju zaposlenika, koja će biti dopunjena sa bilježenje dolazaka i odlazaka, korištenjem službenih resursa (računalo, mobitel, …), sustavom rezervacija (službeni automobili, …), planiranja nabave uredskog materijala po odjelima, izrade ponuda i sl. Imamo gotove koncepte koje možemo iskoristiti, ali aplikacije su u pravilu ručni rad za svakog klijenta. Da, nije lako, ali to nam omogućava da se mi prilagodimo klijentu, a ne da se klijent prilagođava našem rješenju (a današnji trendovi uglavnom idu u ovom drugom smjeru).

Budimo realni – ne možemo u ovoj fazi izraditi informacijski sustav za tvrtku sa stotinjak zaposlenika, koje imaju dnevne ulaze i izlaze (izraženo u brojkama) u stotinama tisuća nečega – uostalom, postoji više nego dovoljno sličnih tvrtki koje to mogu napraviti za Vas jer su veće od nas, duže na tržištu, imaju gotov i provjeren proizvod – ali, koštaju, te kao klijenti budite spremni na to.

Ono što mi nudimo je izrada i implementacija manjih dijelova u Vaše poslovanje, koje Vam mogu pomoći u nadzoru resursa i optimizaciji poslovnih procesa. Želite aplikaciju u koju u par klikova netko može unijeti neki projektni zadatak, resurse, ljude, vremenske rokove, dnevni plan i raspored? To možemo isprogramirati za Vas, prema Vašim specifikacijama i Vašim potrebama, bez suvišnih dijelova koje Vam nude neka gotova rješenja. Pojednostavljeno – ako Vam treba neko relativno jednostavno rješenje kojeg nema na tržištu, ili nije u skladu sa Vašim potrebama ili očekivanjima, slobodno nas kontaktirajte za savjet i prijedlog rješenja.

 

Kontaktirajte nas za ponudu

Povezane usluge


Usluga vanjskog informatičara

Brigu o Vašoj ICT opremi i podršku Vašim zaposlenicima u radu sa tom opremom prepustite nama.

 

Više o usluzi

Digitalizacija podataka

Zašto? Zbog lakšeg pretraživanja, obrade, sigurnosne pohrane te brže razmjene sa drugim osobama ili tvrtkama.

 

Više o digitalizaciji

Savjetovanje pri kupovini

Trebate novu opremu u Vašem poslovanju? Obratite nam se s povjerenjem, tu smo da Vam pomognemo svojim savjetom.

 

Više o savjetovanju