Poduka iz informatike

Informatika

Velika većina zaposlenika danas radi na računalima, neki cijeli radni dan, neki manji dio radnog dana. S obzirom na razvoj tehnologije, softvera i hardvera, nerijetko se dogodi da zaposlenici zbog opsega posla ne stignu pratiti taj razvoj, i ne koriste ICT opremu na način koji njima olakšava i ubrzava posao, jer bi ICT oprema trebala biti podrška u radu, alat za obavljanje posla, a ne opterećenje ili briga.

Relativno slična situacija je i sa mlađom generacijom, koja još nije dio poslovnog svijeta, ali se već i od njih za potrebe škole očekuje određeno znanje rada na računalu (naše mišljenje je da je to preoptimistično i nerealno, ali nismo mi ti koji definiraju sustav).

Poduka za tvrtke

Nudimo uslugu poduke iz korištenja konkretnih ICT resursa za Vaše zaposlenike. Mnoge institucije nude programe usavršavanja ili osnovnog/naprednog korištenja računala, ali se radi o standardnim obrascima koji nisu prilagođeni onome što Vi imate u Vašoj tvrtki. Primjer: netko Vas može naučiti kako se skenira putem stolnog USB skenera, ali Vam neće objasniti kako se skenira putem kopirnog uređaja koji imate u tvrtki (koncept je isti, ali detalji su ti koji čine razliku). Nerijetko se dogodi da tvrtke nemaju isti softver (s obzirom na vrijeme nabave opreme, zna se dogoditi da se koristi i nekoliko različitih generacija operativnih sustava i programa). Način korištenja e-mail poruka, nije baš isto da li koristite npr. klasični webmail server ili Exchange server. Najbitnije je da vaši zaposlenici trebaju specifična znanja za izraditi određeni tip dokumenata ili obrazaca na točno određeni način, a to je nešto što će Vas rijetko tko drugi naučiti.

Mi to rješavamo na način da dolazimo kod Vas, Vaši zaposlenici ne trebaju odlaziti iz tvrtke na vanjske edukacije. S time osiguravamo da (ukoliko je moguće) radimo na konkretnoj ICT opremi koju zaposlenici koriste svaki dan, a ukoliko zbog organizacijskih razloga to nije moguće, dolazimo sa svojom opremom, te simuliramo uvjete na koje naiđemo. U hodu rješavamo probleme s kojima se zaposlenici susreću, dobivamo uvid u razinu znanja (informatičke pismenosti) s kojom djelatnici raspolažu, te prema tome možemo ponuditi najjednostavnije moguće upute i postupke za rješavanje određenog problema, odnosno, poučavanje točno određenih elemenata koji na najjednostavniji način rješavaju probleme u korištenju ICT opreme, bez dodatnog opterećivanja zaposlenika. Nekome treba 2 sata da napravi tablicu ili prezentaciju. Nama treba 10 minuta. Mislite da Vi ne možete to s vremenom, uz kvalitetnu poduku, savladati da i Vama treba samo 10 minuta za taj posao? Varate se i previše podcjenjujete.

 

Kontaktirajte nas za ponudu

Povezane usluge


Sigurnost doma i ureda

Uz jednostavna/složena tehnička rješenja ili organizacijske promjene možete osigurati svoj mir i mir Vaše imovine.

 

Više o sigurnosti

Savjetovanje pri kupovini

Trebate novu opremu u Vašem poslovanju? Obratite nam se s povjerenjem, tu smo da Vam pomognemo svojim savjetom.

 

Više o savjetovanju

Udaljena podrška

Korištenjem moderne tehnologije, povezujemo se sa Vašim računalom i rješavamo probleme – kao da smo kod Vas.

 

Više o podršci