Poduka iz informatike

Informatika

Velika većina zaposlenika danas radi na računalima, neki cijeli radni dan, neki manji dio radnog dana. S obzirom na razvoj tehnologije, softvera i hardvera, nerijetko se dogodi da zaposlenici zbog opsega posla ne stignu pratiti taj razvoj, i ne koriste ICT opremu na način koji njima olakšava i ubrzava posao, jer bi ICT oprema trebala biti podrška u radu, alat za obavljanje posla, a ne opterećenje ili briga.

Relativno slična situacija je i sa mlađom generacijom, koja još nije dio poslovnog svijeta, ali se već i od njih za potrebe škole očekuje određeno znanje rada na računalu (naše mišljenje je da je to preoptimistično i nerealno, ali nismo mi ti koji definiraju sustav).

Poduka za tvrtke

Nudimo uslugu poduke iz korištenja konkretnih ICT resursa za Vaše zaposlenike. Mnoge institucije nude programe usavršavanja ili osnovnog/naprednog korištenja računala, ali se radi o standardnim obrascima koji nisu prilagođeni onome što VI imate u Vašoj tvrtki. Primjer: netko Vas može naučiti kako se skenira putem stolnog USB skenera, ali Vam neće objasniti kako se skenira putem kopirnog uređaja koji imate u tvrtki (koncept je isti, ali detalji su ti koji čine razliku). Nerijetko se dogodit da tvrtke nemaju isti softver (s vremenom nabavke opreme, zna se dogoditi da se koristi i nekoliko različitih generacija operativnih sustava i programa). Način korištenja e-mail poruka, nije baš isto da li koristite npr. klasični webmail server ili Exchange server. Najbitnije je da vaši zaposlenici trebaju specifična znanja za izraditi određeni tip dokumenata ili obrazaca na točno određeni način, a to je nešto što će Vas rijetko tko drugi naučiti.

Mi to rješavamo na način da dolazimo kod Vas, Vaši zaposlenici ne trebaju odlaziti iz tvrtke na vanjske edukacije. S time osiguravamo da (ukoliko je moguće) radimo na konkretnoj ICT opremi koju zaposlenici koriste svaki dan, a ukoliko zbog organizacijskih razloga to nije moguće, dolazimo sa svojom opremom, te simuliramo uvjete na koje naiđemo. U hodu rješavamo probleme s kojima se zaposlenici susreću, dobivamo uvid u razinu znanja (informatičke pismenosti) s kojom djelatnici raspolažu, te prema tome možemo ponuditi najjednostavnije moguće upute i postupke za rješavanje određenog problema, odnosno, poučavanje točno određenih elemenata koji na najjednostavniji način rješavaju probleme u korištenju ICT opreme, bez dodatnog opterećivanja zaposlenika. Nekome treba 2 sata da napravi tablicu ili prezentaciju. Nama treba 10 minuta. Mislite da Vi ne možete to s vremenom, uz kvalitetnu poduku, savladati da i Vama treba samo 10 minuta za taj posao? Varate se i previše podcjenjujete.

Instrukcije za srednju školu i fakultet

Većina djece i mladih je danas okružena s tehnologijom, aktivni su korisnici društvenih mreža, online kupovine, slušanja glazbe online, gledanja video zapisa sa YouTube-a i sličnih platformi, koriste školske/fakultetske web stranice, forume, e-learning module i sl. Broj onih koji će samo na temelju toga shvatiti kako svi ti sustavi funkcioniraju (dizajn, programiranje, baze podataka, …) je vrlo malen. Nerijetko smo bili svjedoci da učitelji, profesori ili asistenti ne uspiju na kvalitetan način prenijeti svoje znanje i iskustvo u radu na računalima na lađu generaciju, jer kao i kod drugih predmeta, i informatiku netko shvati brže, netko sporije – ali je ona definitivno nešto što se može shvatiti i savladati.

Kao i kod matematike, fizike i sličnih predmeta, i u informatici je česta situacija da netko ne zna što i kako dalje, jer je ispustio jedan bitan korak, bez kojega se nekakav konkretan zadatak više ne može riješiti. Iako je danas na internetu dostupna enormna količina znanja, problem (a pogotovo mladima) je pronaći to znanje i odabrati ono što je njima potrebno.

Na temelju vlastitog iskustva u učenju, radu i poučavanju mladih, nudimo individualne i grupne instrukcije (u Vašem prostoru ili putem video-konferencije) na temu rada na računalu (osnovne i naprede aktivnosti, kroz različite operativne sustave i programe). To nam omogućava da se kvalitetnije posvetimo svakom pojedinom polazniku, dobijemo uvid u trenutnu razinu znanja, način i tempo savladavanja znanja koje želimo prenijeti, te prilagodbi svim tim ulaznim parametrima kako bismo na najbolji mogući način prenijeli svoje znanje koje smo stjecali godinama, i koje se pokazalo u praksi kao dobro i kvalitetno, na mlađu generaciju.

Ova usluga je predviđena srednju školi i fakultete. Osnovnoškolski naraštaj ne poučavamo. Treba nam uvid u gradivo koje je problem, što se konkretno uči, a onda na temelju toga možemo ponuditi određeni broj sati (s tendencijom da to bude što kraće – vjerujte nam da nam nije interes poučavati nekoga 50 sati … tih 50 sati ćemo mi rađe odraditi na tržištu) za koji vjerujemo da će dati pozitivan rezultat na kraju. Ono što mi poučavamo nije u udžbenicima, ali se njima koristimo kako ne bi ušli u detalje koji će nekome trebati tek za 5 ili 10 godina. Ali, dajemo životne primjere, te radimo brzinsku uvid u ono što mladu osobu očekuje dok se jednog dana pojavi na tržištu rada (neovisno o tome da li će biti informatičar ili će se samo služiti ICT opremom za svoj rad).

 

Kontaktirajte nas za ponudu

Povezane usluge


Sigurnost doma i ureda

Uz jednostavna/složena tehnička rješenja ili organizacijske promjene možete osigurati svoj mir i mir Vaše imovine.

 

Više o sigurnosti

Savjetovanje pri kupovini

Trebate novu opremu u Vašem poslovanju? Obratite nam se s povjerenjem, tu smo da Vam pomognemo svojim savjetom.

 

Više o savjetovanju

Udaljena podrška

Korištenjem moderne tehnologije, povezujemo se sa Vašim računalom i rješavamo probleme – kao da smo kod Vas.

 

Više o podršci