Povratak na objave strukovna škola đurđevac

Prvo sponzorstvo u 2020. godini

Najjednostavnije je da prenesemo poziv koji smo dobili od Strukovne škole Đurđevac. Nakon kratkog razgovora i zaključka da smo “na istoj valnoj duljini”, odlučili smo pomoći koliko možemo, a izgledna je i prezentacija dronova radi promicanja te aktivnosti i podizanja svijesti o sigurnosti letenja korištenjem tih modernih “spravica”.

U Strukovnoj školi Đurđevac od 2018 godine djeluje Sekcija za svemirsku tehnologiju. U njezin rad se je tokom školske godine 2018/2019 i 2019/2020 uključilo preko 20 učenika.

U svom dosadašnjem radu učenici su napravili nekoliko modela ionskih lebdjelica i ionskih motora, odslušali nekoliko zanimljivih predavanja vanjskih predavača, bili na stručnoj ekskurziji u Italiji u gradu Milanu, na događaju „Živi planet“ u organizaciji Europske svemirske agencije https://lps19.esa.int/NikalWebsitePortal/living-planet-symposium-2019/lps19, sudjelovali na natjecanju Copernicus Hackathon u Zagrebu https://www.copernicus-zagreb.eu/ i ostvarili zapaženi rezultat , sudjelovali na Prvoj Jadranskoj svemirskoj konferenciji https://a3space.org/?cat=380&lang=hr i započeli izradu svemirskog ispitnog vozila tzv. Mars rovera. Cilj svih dosadašnjih i budućih aktivnosti je pripremanje naših učenika za istraživanje Zemlje i svemira.

Za daljnji uspješan nastavaka rada i ostvarenje cilja rada sekcije potrebna su značajna materijalna i financijska sredstva te se zbog toga se i Vama obraćamo za pomoć u obliku DONACIJE/SPONZORSTVA, materijalne i financijske pomoći za konkretne aktivnosti koje planiramo za školsku godinu 2019/2020 i 2020/2021.

– Izrada modela svemirskog vozila (MARS rover)

– Izradu modela satelita i svemirske postaje

– Izradu modela robota

– Organizacija stručnih ekskurzija učenika ESA centrima i tvrtkama iz područja robotike i svemirskih tehnologija

Za navedene projekte prihvatljivi su nam svi oblici pomoći: donacije nove i/ili korištene informatičke opreme, donacije novih i/ili korištenih elektroničkih sklopova (Arduino mikrokontroleri, senzori, motori i dr…), donacija stručnog mentorstva/edukacije za učenike i nastavnike i donacije/sponzorstva s financijskih sredstvima prema vašoj želji i mogućnostima.

Sve oblike pomoći popratiti ćemo objavama na našim školskim web stranicama, stranicama društvenih mreža Faceboook, Instagram i Twitter i radio emisijama na lokalnoj radio stanici.

Financijska sredstva možete uplatiti na žiro račun Strukovne škole kod Podravske banke d.d. Koprivnica, IBAN: HR4423860021552003358, s naznakom „Za rad Sekcije za svemirsku tehnologiju“.

Primopredaju materijalnih donacija organiziramo prema dogovoru.

Iako je tek početak godine, već smo zaokružili planirana sponzorstva/donacije za ovu godinu, te nove zahtjeve nažalost moramo odbijati. Više o drugim takvim aktivnostima uskoro (kako će koje dolaziti na red u toku godine).

U nastavku dio fotografija iz rada Sekcije za svemirsku tehnologiju (preuzete sa njihove Facebook stranice):

Facebook komentari