Povratak na objave mtl car garage

Suradnja sa slovenskom tvrtkom MTL Car Garage

Ukoliko Vam već nije poznato, među našim uslugama se krije i savjetovanje za motorna vozila. Kako bismo pojačali dojam, dogovorili smo suradnju sa slovenskom tvrtkom MTL Car Garage, koja se također bavim sa istim (i nešto širim područjem) kao i mi (s time da se oni time bave puno dulje od nas).

Pojednostavljeno – sve ono što je moguće izvesti sa Vašim automobilom, ukoliko se radi o vozilima VAG grupe (moguće je i za neke druge proizvođače, kontaktirati za potvrdu), oni će to izvesti. Recimo da ste postali vlasnik novog (“novog” rabljenog) vozila. Nije nužno da ste ograničeni sa onime što ste nabavili, vrlo vjerojatno je moguće neke sitnice korigirati korištenjem različitih hardversko/softverskih sustava. Time možete personalizirati automobil izvan okvira koje Vam proizvođač standardno omogućava. Nerijetko možete aktivirati i opcije koje su rezervirane za bolje pakete opreme (“Exclusive” npr.). A moguće je i ugraditi opremu koju imaju opremljenija vozila, iako nije predviđena za Vaše vozilo.

Kao ideja, može poslužiti primjer vozila temeljenih na MQB platformi (Audi A3, Škoda Octavia 3, Seat Leon 3, VW Golf 7). Od zahvata koji se na njima mogu odraditi, izdvojili smo sljedeće:

  • aktiviranje mogućnosti pregleda videa tijekom vožnje (video in motion)
  • trajno isključenje start/stop sustava
  • mogućnost djelomičnog ili potpunog isključenja ESP sustava
  • rekalibracija DSG mjenjača (preferiramo ovu vrstu mjenjača u odnosu na ručne)
  • uključenje sustava za pomoć pri kretanju na uzbrdici (hill hold)
  • prilagodba prikaza MFD ekrana
  • isključenje indikacije o nezakopčanom pojasu
  • isključenje upozorenja o izgorjeloj žaruljici kod ugradnje LED žaruljica
  • korištenje svjetla za maglu kao dnevnih svjetala
  • i još mnogo toga …

Moguće je odraditi brojne retrofit (naknadne ugradnje tvorničke opreme) zahvate, a sve ovisi o konkretnom automobilu – njegovoj opremi, ispravnosti postojeće opreme, potrebnim dodatnim modulima ili ožičenjima i sl. Cijena usluge ovisi o opsegu posla, no za veliku većina zahvata, ona je više nego prihvatljiva.

Usluga se može obaviti na terenu, uglavnom na području Slovenije (što ne bi trebalo predstavljati problem potencijalnim kupcima koji su u pograničnim županijama (od Međimurja do Istre), a prema dogovoru, moguće je da terenska ekipa dođe i do Hrvatske (što nerijetko i rade). Inače su iz Pivke, kraj Postojne (a ukoliko se nađete u blizini Pivke, slobodno posjetite i odličan Park vojne Povijesti)

Za dodatne ideje oko toga što je sve moguće odraditi na određenom automobilu, slobodno pogledate neki od pripremljenih videa na njihovom YouTube kanalu. Mi smo u nastavku izdvojili nekoliko njih.

Iako je ekipa više nego spremna pomoći, molimo Vas da zaboravite na pokušaje dolaska do informacija kako biste si sami nabavili korišteni hardver/softver i sami implementirali određene korekcije na vozilu (“knowledge sucker/moocher“). Ukoliko ste dovoljno ustrajni, dobar dio tih detalja možete pronaći na Internetu, no sami ste si krivi ukoliko nešto pođe po zlu. Vaš novac, Vaš automobil – Vaša odluka.

Ekipa iz MTL Car Garage-a svakodnevno se usavršava dolaskom novijih tehnologija i vozila na tržište, za sebe imaju impozantan broj uspješno odrađenih zahvata na vozilima, od jednostavnijih do složenijih, i stoje iza svoje usluge.

Ukoliko ćete ih odlučiti kontaktirati za više informacija i dogovor, slobodno se pozovite na nas i našu preporuku.

Facebook komentari