Povratak na objave

POSREDNO: Knjiga-monografija “Naš MAKS”

Dobar prijatelj naš tvrtke, tvrtka Elevon tehnologije, izdala je povodom 25. godišnjice međunarodne izložbe zrakoplovne i svemirske tehnike (MAKS) u ruskom gradu Žukovski knjigu „Naš MAKS“ (“Наш МАКС”). Ova knjiga je prepoznata kao vrijedno i jedinstveno djelo te do sada slična knjiga nije napisana niti u u Rusiji. Monografija je napisana dvojezično, na hrvatskom i ruskom jeziku. Na 496 stranica i s više od 1300 fotografija, kronološki je opisan i prikazan razvoj ruske zrakoplovno-tehničke misli realizirane kroz zrakoplove različitih kategorija i namjena u razdoblju od 1992. do 2017. godine.  

U uvodnom dijelu knjige svoj osvrt na značenje MAKS-a napisalo je tridesetak zrakoplovnih stručnjaka, kao i pojedine osobe iz vojnog i političkog života Hrvatske, Ruske Federacije te nekoliko drugih država.

Naručite svoj primjerak

Cijena pojedinačnog primjerka knjige je 450 kn + PDV = 562,50 kn (s uključenom dostavom unutar Hrvatske) i može se nabaviti kod izdavača, a za više informacija možete kontaktirati i nas.

Kontakt: Danijel Vuković, mobitel: +385 98 882 299, e-mail: dvukovic@elevonteh.com

Galerija fotografija

O knjizi je već bilo riječi i u domaćim medijima, možemo izdvojiti pisanje Večernjeg lista:

Više od 20 istaknutih osoba iz ruskog zrakoplovstva i politike sudjelovalo je u uvodnom dijelu knjige te iznijelo i neke manje poznate detalje vezane za MAKS. Uz gradonačelnika Žukovskog Jurija Prohorova, tu su i testni piloti Viktor Pugačev, Magomed Tolbojev, Roman Taskajev, Sergej Bogdan, jedan od osnivača MAKS-a Nikolaj Zanjegin, sportska pilotkinja Svjetlana Kapanina, kozmonaut Sergej Zaljotin, ali isto tako i naši piloti HRZ-a, velikani poput Danijela Borovića, Ivana Selaka i Ivice Ivandića.

U prigodnom poglavlju Denisa Krnića o povezanosti slavenskih naroda Rusije i Hrvatske, otkriva kako je naš blaženi Ivan Merz štovan kao zaštitnik mladeži u katoličkoj zajednici grada Habarovska u istočnom Sibiru!

Davor Ivanković, novinar

Facebook Komentari