Povratak na objave carVertical

carVertical – nova platforma koja pruža uvid u povijest vozila

carVertical se vodi idejom decentralizacije podataka i davanjem moći potrošačima. Cilj je omogućiti svakom kupcu automobila diljem svijeta dobiti autentične informacije o određenom vozilu koje nisu lažne kako bi mu to pomoglo u donošenju informiranih odluka.

EDIT: Uspjeli smo sa ekipom iz carVertical-a dogovoriti trajni popust za naše posjetitelje u iznosu od 10% na kupovinu njihovih izvješća – dovoljno je koristiti naše poveznice, pri učitavanju stranice trebali biste dobiti obavijest na vrhu da je primijenjen popust.

carVertical prikuplja što je moguće više informacija o povijesti automobila iz različitih izvora, uključujući nacionalne i privatne registre, razne baze podatak, pa čak i OBD uređaje.

Obrađuju se i provjeravaju svi podaci, blockchain tehnologija potvrđuje njihovu pouzdanost. To znači da se „biografija“ automobila ne može mijenjati, lažirati ili biti manipulirana.

Korisnici platforme carVertical bi trebali biti 100% sigurni u stanje automobila, i kod kupnje i kod uporabe automobila.

Teorija … a praksa?

Za hrvatsko tržište podaci su za sada malo tanki (govorimo o vozilima koja su prvi puta kupljena u Hrvatskoj, uvoz iz stranih država ne razmatramo), no na primjerima izvješća za strana tržišta koja smo imali prilike vidjeti, ovo može biti jedan od ključnih alata za kupovinu vozila, pogotovo iz uvoza, ukoliko Vam to vozilo nije neposredno dostupno (online oglasnici i sl.). Primjere “punog” izvješća možete vidjeti ovdje ili ovdje.

Da ova ekipa misli ozbiljno, vidljivo je i u programima u kojima sudjeluju, odnosno, da su povezani sa automobilskom industrijom za daljnji razvoj ove priče. Volkswagen, najveći svjetski proizvođač automobila, pozvao ih je da se pridruže inkubatoru Future Mobility, gdje su započeli sa razvojem zajedničkih projekata temeljenih na blockchain tehnologiji.

Njihov savjetodavni odbor obuhvaća osobe koje su trenutno zaposlene ili su ranije bile zaposlene kod najvećih proizvođača automobila: BMW, Tesla, Fiat, General Motors – a time dobivaju savjete iz prve ruke.

Koliko su uspješni u tome, odnosno koja je kvaliteta podataka, slobodno nam javite. U tijeku imamo i akciju na našoj Facebook stranici gdje dijelimo njihova izvješća – besplatno.

Facebook komentari